Izvješće splitske policije: Droga, pokušaj pljačke, nezakonita trgovina mesom...

UZ KAZNENU prijavu za posjedovanje droge s namjerom prodaje istražnom sucu Županijskog suda u Splitu sproveden je M. M. (1969.) iz Splita, izvijestila je danas splitskodalmatinska Policijska uprava.

Kod njega je sinoć u Splitu policija pronašla 10 grama kokaina u 21 vrećici te digitalnu vagu za precizno mjerenje. Istražni sudac odredio mu je pritvor.

Jučer oko 17 sati nepoznati muškarac pokušao je opljačkati mjenjačnicu MDD u Velebitskoj ulici u Splitu vlasnika D. M. (1944.) iz Splita.

Muškarac je ušao u mjenjačnicu i prijeteći pištoljem od zaposlene S. D. (1971.) zatražio da mu preda novac. No S. D. je pobjegla u zahod, zaključala se i telefonom pozvala vlasnika mjenjačnice, nakon čega je nepoznati pobjegao bez novca.

Kod mjesta Šošića u blizini Vrgorca policija je u dva osobna automobila, koje je zaustavila, pronašla ukupno 1523 kilograma mesa za koje je utvrđeno da je namijenjeno nezakonitoj prodaji.

Policija je utvrdila da su vozači dvaju vozila, A. R. (1968.) i I. J. (1980.) te I. O., svi iz Makarske, u Mijacama kod Vrgorca u klaonici vlasnika J. R., kojem je veterinarska inspekcija 2. siječnja zabranila rad, zaklali neodređen broj teladi, junaca i svinja, meso stavili u vozila i namjeravali ga prodati.

Protiv njih su podnesene kaznene prijave za nezakonitu trgovinu, a meso je predano u hladnjaču poduzeća "Braće Pivac" u Vrgorcu.

Talijanski državljanin F. G. (1954.) zatečen je jučer ujutro u blizini Makarske u podvodnom ribolovu. Posada policijskog plovila "Zvir" utvrdila je da nema dozvolu za športsko-rekreacijski ribolov, pa je protiv njega podnesena prekršajna prijava.

Pročitajte više