Jadranka Kosor: Na muci se poznaju junaci, HSLS-ovci se boje!

JADRANKA KOSOR komentirala je danas HSLS-ovo napuštanje Vlade kazavši kako nije točno da je netko HSLS optužio za nelojalnost. Kosor kaže da bi bilo logično da su HSLS-ovci kao partneri razgovarali o napuštanju koalicije, no da Darinko Kosor nikad na niti jednom sastanku nije imao nikakve primjedbe niti pitanja.

"Otkako je postao predsjednik HSLS-a, počeo je odlaziti, neprekidno je bio partner koji odlazi. To se vidjelo puno puta. On je neprekidno poteze Vlade komentirao i kritizirao naknadno i time je najviše naštetio Adlešič koja je glasala za odluke koje je on poslije kritizirao. To je teško održiva situacija", rekla je Kosor.

"Stajalište gospodina Kosora jasno pokazuju izjave kojima je davao bezrezervnu potporu da se Zakon o radu ne mijenja, a onda je govorio da traži drastični rebalans proračuna", kaže Kosor te dodaje kako niti na jednom sastanku predsjednik HSLS-a nije bilo što isticao.

"Ja mislim da se tu radi o strahu i pokušaju prepozicioniranja, dijeljenja fotelja... Sigurno da postoji strah oko poteza koje mi moramo do kraja godine povući. Ali na muci se poznaju junaci", kaže premijerka.

Pročitajte više