Jadransko-jonska inicijativa: Pecek predstavio hrvatske projekte

HRVATSKO izaslanstvo na čelu s ministrom za obrt, malo i srednje poduzetništvo Željkom Pecekom predstavilo je u ponedjeljak u Rimu, na okruglom stolu Jadranskojonske inicijative, hrvatske poduzetničke projekte.

Na okruglom stolu zemalja Jadransko-jonske inicijative o ekonomiji, turizmu i malim i srednjim tvrtkama dogovoren je protokol buduće suradnje.

Pecek je na okruglom stolu predstavio hrvatske projekte i posebno naglasio otvaranje 140 zona za pokretanje poduzetničkih aktivnosti.

Talijanski ministar za proizvodne aktivnosti Antonio Marzano nakon sastanka je novinare upoznao s radom okrugloga stola i naznačio kako će sve zemlje, bez obzira na članstvo u Europskoj uniji, imati jednaka prava pristupa međunarodnim bankama i fondovima za pojedine programe.

Usvojeni rimski protokol predviđa i prva izdvajanja od 600 tisuća eura za pokretanje projekata.

Pecek je rekao kako je malo i srednje gospodarstvo zaposlilo u Hrvatskoj najveći broj ljudi i ima velike mogućnosti daljnjeg razvitka.

Predočio je katalog s 300 projekata koji se mogu konzultirati i preko interneta. Hrvatska nudi i dobre kreditne linije za zainteresirana poduzeća.

Talijansko predsjedanje Inicijativom, u kojoj su još Hrvatska, BiH, Grčka, Albanija, Srbija i Crna Gora, sada preuzima Slovenija.

Pročitajte više