Jahta od 35 metara nasukala se kod Hvara: Pod zastavom UAE plove Crnogorci, Srbi i Bosanci

JAHTA Moon, dužine oko 35 metara, zastave Ujedinjenih Arapskih Emirata, nasukala se jutros oko 7.30 sati na otoku Pokonji Dol kod Hvara. Jahta ima pukotinu promjera jedan metar na pramcu. Obzirom na oštećenja i osam tona dizel goriva, zatvoreni su spremnici te zasada nema nikakvog onečišćenja, doznajemo od Marine Halužan, glasnogovornice Ministarstva mora.

Na mjesto pomorske nesreće upućena je brodica DVD-a Kaštela Sveti Florijan. Vatrogasci će jahtu ograditi s branama, a u 9.30 sati isplovili su i brod Lučke kapetanije Split Pojišan sa dežurnim inspektorima te tegljač Argus tvrtke Brodospas, koji će pretočiti gorivo s jahte u svoje spremnike.

Na jahti Crnogorci, Srbi i Bosanci

Jahta inače ima uredno izdanu vinjetu, u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Club. Ukrcano je pet osoba, i to tri državljana Crne Gore, po jedan iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

Po izjavi zapovjednika, crnogorskog državljanina, jahtu je nasukao na otok Pokonji Dol oko 6 sati jer je uočio prodor mora. Ispostava Hvar dobila je vijest o nasukavanju od vlasnika konobe na otoku Pokonji Dol. U tijeku je očevid.

Pročitajte više