Jajan Kosorici: Jadranka, volim te!

NA DANAŠNJEM predstavljanju HDZ-ovog tima za 1. izbornu jedinicu u jednoj od najmanjih dvorana u centru Zagreba, dvorani kina Grič, najgrlatiji i najvatreniji bio je popularni Jajan iz Malnarove Noćne more.

Jajan je sjedio među publikom, u biti više je vremena proveo na nogama, i skandirao Ivi Sanaderu, HDZ-u i Jadranki Kosor koja je prva na listi za zagrebačku izbornu jedinicu. Očito je Jajan odlučio koga će preporučiti svojim glasačima jer  on sam nije skupio dovoljno potpisa za svoju izbornu listu.

Jadranka Kosor je čitavo vrijeme tijekom svojeg izlaganja bila prekidana oduševljenim Jajanovim uzvicima te je u jednom trenu morala zamoliti Jajana da joj dopusti  dovršiti svoj govor. A u nekoliko navrata potpredsjednica HDZ-a se čak i nadovezala na Malnarovu zvijezdu. Tako je nakon Jajanovih povika "Pobjeda, pobjeda", prihvatila i rekla da "pobjeda stiže 25. studenog!". Poručila je Jajanu da ga ubuduće vodi na sve skupove HDZ-a. Nekoliko puta je Jajan nakon neke od Kosoričinih parola uskliknuo "Jadranka, volim te!". Ako se ona još koji put kandidira na predsjedničkim izborima i  zatreba joj "Prvi gospodin", Jajan će očito prvi stajati  u redu.

Prvi skup bez sudjelovanja Sanadera koji se povukao zbog smrti oca

Inače, ovo je bio prvi skup u nekoj izbornoj jedinici na kojem nije bilo nositelja svih HDZ-ovih lista Ive Sanadera koji se do idućeg utorka povukao iz sudjelovanja u izbornoj kampanji. Osim što nije bilo Sanadera po ničemu se nije moglo primijetiti da je HDZ-ovom predsjedniku sinoć umro otac. Bilo je nasmiješeno i veselo kao i uvijek. Tako su okupljeni simpatizeri HDZ-a u kinu s kojeg otpada žbuka, bili uskraćeni za Sanaderov standardni govor koji uključuje crvene, vjeronauk i biskupe.

No, sportaši su i večeras bili glavna tema. Osim već standardnog Franje Arapovića za kojeg se već zaboravlja da je bio košarkaški reprezentativac, a pamti kao saborskog zastupnika HDZ-a, podršku Kosorici i ostatku tima dao je novopečeni član HDZ-a vaterpolist Dubravko Šimenc, koji je početkom devedesetih bio član HNS-a. "Želim poslati poruku koju prenose Niko Kovač i Ivan Ljubičić, igrači koji srcem igraju za Hrvatsku, a rođeni su u dijaspori. I sad bi neki koji bi došli na vlast ukinuli pravo glasa dijaspori," rekla je Kosor koja je čitavo vrijeme o SDP-u govorila "oni". Na kraju je ipak izgovorila da je "SDP" taj koji želi zabraniti glasovanje dijaspori.

HDZ po pobjedu u Zagrebu na čelu s Kosoricom koja je izgubila izbore 2003. u Zagrebu

Nekoliko dana uoči obljetnice pada Vukovara, Jadranka Kosor je podsjetila da je "jedan čelnik jedne oporbene stranke osudio Sanaderov čin kad je nakon sramotne haške presude vukovarskoj trojci otišao na Ovčaru, i nazvao to skupljanjem političkih bodova." Prva na listi HDZ-a za Zagreb poručila je kako je svatko koga je srce vuklo toga dana morao biti na Ovčari.

Na kraju je rekla i da HDZ ima premijera koji nikad ne bi potpisao da se drugoj zemlji da i najmanji komadić Hrvatske, kamoli pola Piranskog zaljeva, aludiravši na Ivicu Račana i njegov sporazum s Janezom Drnovšekom.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više