Jak vjetar stvara probleme u prometu na Jadranu

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Donosimo jutrošnji izvještaj HAK-a o stanju na cestama.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  •     autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (Rovanjska). Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50-DC27-DC54);
  •     autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupinu vozila);

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene na Jadranskoj magistrali (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zatvorena A2 između Krapine i Trakošćana

Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

Pročitajte više