Jaka eksplozija u središtu Groznog, najmanje šestero ozlijeđenih

NAJMANJE je šestero policajaca ubijeno u petak u samoubilačkom napadu u središtu Groznog, objavilo je čečensko ministarstvo pravosuđa.

Kamion pun eksploziva eksplodirao je ispred jedne vladine zgrade u četvrti Staropromislovski u kojoj se nalazi nekoliko objekata proruske čečenske vlade. U eksploziji je uništen istražni ured ministarstva unutrašnjih poslova.

Napad je izveden nedugo nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u Moskvi obećao nastavak napora za uspostavom federalnog nadzora nad Čečenijom i održavanja izbora za novog predsjednika te separatističke republike.

U četvrtak su pak ruske snage izvele veliku akcija protiv čečenskih gerilaca na jugu zemlje. Dvadesetak ruskih bojnih zrakoplova napalo je 500-ak čečenskih gerilaca koji su zaprijetili zauzimanjem Vedena i Arguna.

Posljednji napad u Groznom treći je veći napad na upravne zgrade u Čečeniji u posljednjih šest mjeseci.

Krajem prošle godine u eskploziji automobila bombe ispred ureda proruske vlade u Groznom poginulo je oko 80 ljudi, a početkom svibnja ove godine u gradu Znamenskoje, na sjeveroistoku Čečenije, u eksploziji kamiona-bombe poginulo je više od 50 ljudi.

Pročitajte više