Jakovčić: Bit ću u Nacionalnom odboru

PREDSJEDNIK Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić izjavio je danas da će biti član Nacionalnog odbora koji će pratiti postupak ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Odgovarajući na pitanje novinara potvrdio je da se u kuloarima špekuliralo njegovim imenom i u pregovaračkom timu, ali, rekao je, to nisam mogao prihvatiti budući kao župan želim do konca mandata služiti interesima građana Istarske županije.

Naveo je da će pregovarački tim nedvojbeno voditi predstavnik vladajućeg HDZ-a dok će Nacionalni odbor kao krovnu organizaciju koju će imenovati Hrvatski sabor voditi predstavnik oporbe.

Ustvrdio je kako je IDS najstabilnija stranka u Hrvatskoj, a u prilog tomu je naveo da je do sada uvijek imala četiri zastupnika u parlamentu.

"Tamo gdje je IDS na vlasti na vidjelu je stabilnost i ozbiljnost, dok tamo gdje su na vlasti koalicije, kao u Novigradu i Puli, na scenu stupaju nakaradne sprege raznih interesnih lobija na štetu građana" - zaključio je Jakovčić na prigodnom domjenku koji je upriličio za novinare.

Pročitajte više