Jakovčić: Neću se protiviti rušenju podruma

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić potvrdio je danas da je dobio rješenje o rušenju bespravno sagrađenog objekta u selu Svetom Juraju, te da se neće protiviti rušenju.

Neposredno prije sjednice Županijskog poglavarstva Jakovčić je novinarima rekao da "zbog očito političkih razloga nije uspio postati vlasnikom i ishodovati potrebne dozvole, odnosno da je zbog toga objekt sagrađen bespravno i da je kao takav za rušenje".

Ustvrdio je da riječ o gospodarskom objektu, izgrađenom na državnom zemljištu, koji je potpuno uklopljeno u okruženje.

Po njegovim riječima, vrijednost izgrađenog podruma je oko 300 tisuća eura, a što je naveo u svojoj imovinskoj kartici koju je, kako je rekao, "uredno" predao ovog tjedna.

Članovi Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli prihvatili prijedlog odluke o uvođenju redovite brodske linije "Istra 1" na relaciji Rovinj.Poreč-Novigrad-Umag koja bi trebala krenuti 1. travnja iduće godine.

Kako je rečeno, brodska linija "Istra 1" zamišljena je kao sezonska i povezivala bi turistički najatraktivnija mjesta na zapadnoj obali Istre s obzirom na to da su ona slabo povezana morskim putem.

Ocijenjeno je ujedno kako se ta brodska linija uklapa u turistički razvoj županije, a njome će na komercijalnoj osnovi prometovati dva moderna putnička broda za stotinjak putnika.

Pročitajte više