Jalalabad: U dvjema eksplozijama samo materijalna šteta

DVIJE eksplozije koje su noćas odjeknule u afganistanskom gradu Jalalabadu prouzročile su manju štetu na zgradi u kojoj se nalaze uredi UNICEFa i u uredima pokraj zgrade švedske agencije za pomoć toj zemlji, no nije bilo ljudskih žrtava, izvijestila je u četvrtak afganistanska agencija AIP sa sjedištem u Pakistanu.

Očevici su za AIP izjavili kako je prva snažna eksplozija napravila rupu u zidu zgrade u kojoj su smješteni uredi UNICEF-a, a druga eksplozija odjeknula je zgradi koja se nalazi pokraj ureda Švedskog odbora za pomoć Afganistanu - agencije angažirane na obrazovnim aktivnostima.

Snage sigurnosti izvijestile su kako je u zgradi UN-ove Misije za pomoć Afganistanu (UNAMA) pronađen eksploziv, a vjeruje se da je on trebao poslužiti za treću noćašnju eksploziju.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za eksplozije. Do sada su slične napade izvodili simpatizeri radikalnih islamskih talibana i protuvladine snage. Njihovi ciljevi uglavnom u bili vladini uredi i njihovo osoblje u istočnom Afganistanu, na granici s Pakistanom.

Pročitajte više