Jambo: Petrov je blefer, a Most sekta

Screenshot: RTL

BIVŠI gradonačelnik Metkovića, HSS-ovac Stipe Gabrić Jambo danas nije birao riječi kada je komentirao suradnju Domoljubne koalicije i Mosta te najavljene reforme Bože Petrova , javlja RTL.

“Petrov je pravario građane Metkovića i on je jedan veliki blefer, on i Grmoja. Ucjenjuje već dva mjeseca cijelu Hrvatsku. Od od tih silnih reformi, od te sekte MOST, jer to je jedna sekta molitvena, koje su ostale reforme? Šest ministarstava i na prvoj krivini oni će iskočiti iz vlaka i vjerojatno ćemo za šest mjeseci imati nove izbore. To su foteljaši - ta koalicija! I Domoljubna koalicija i MOST", kazao je Stipe Gabrić Jambo kojeg je Petrov svrgnuo s mjesta gradonačelnika Metkovića.

Komentirao je i obitelj Bože Petrova i njihovu povezanost s crkvom.

"Dođite u Metković i pitajte neka vam ljudi kažu tko je Petrov, a tko Grmoja. Petrovu je stric zvonio, drugi stric otvarao Crkvu, strina kitila crkvu, imali plaću i na crkvinom napravili kuću. I crkva sve vodi. Dođite u Metković i pitajte tko je Grmoja. Petrov u dvije i pol godine nije pomakao ni šalicu od kave", ljutito je rekao Jambo.

Matić najavio kandidaturu

Na današnjoj sjednici HSS-a raspravljalo se i o rezultatima izbora te održavanju izborne Glavne skupštine HSS-a. Stranka koja je dio Domoljubne koalicije priprema se za nove izbore, a Nenad Matić je i službeno najavio svoju kandidaturu.

Nezadovoljni rezultatima izbora, stanjem u stranci i loše ispregovaranom koalicijom s HDZ-om, u HSS-u se spremaju na nove unutarstranačke izbore u ožujku.

Nenad Matić i službeno je najavio svoju kandidatuturu, ali u stranci ima i nezadovoljnih što su uopće dio suradnje HDZ-a i MOST-a.

Jambo na tronu od 1997.do 2013.

Podsjetimo, Jambo je u Metkoviću vladao od davne 1997. pa sve do lokalnih izbora 2013. godine.

Za Jamba su lokalni izbori trebali biti tek uobičajena utrka u Metkoviću, no ubrzo su krenuli problemi. Da se stvari neće baš povoljno odigrati za Jambu postalo je jasno za vrijeme javne rasprave u veljači 2013., koja je bila u organizaciji Gonga o problemu fiktivnih birača. Tribina se  održala pred građanima Metkovića, a gost je bio ministar uprave Republike Hrvatske Arsen Bauk. Gabrić i njegovi puleni bili su izrazito nervozni. Gabrić je prvo rekao da će doći pa onda odustao. Na kraju se ipak pojavio pred prepunim auditorijem, no odbio je izaći na binu. Publika ga je dočekala i pratila dugim zviždukom, s druge strane Petrov je dobio ovacije.

Pročitajte više