Jandroković čestitao Praznik rada

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitao je, u ime sabora i osobno, Međunarodni praznik rada svim hrvatskim građankama i građanima, ističući kako je rad jedna od vrijednosti na kojima se temelji razvoj svakoga društva.

"Rad je jedna od vrijednosti na kojima se temelji razvoj svakoga društva", istaknuo je Jandroković te napomenuo kako tržište rada 21. stoljeća zbog brzog tehnološkog napretka i globalnih promjena otvara brojne nove mogućnosti, ali u isto vrijeme traži brzu prilagodbu novim uvjetima rada.

"To je posebno izazovno danas, kada se borimo s krizom izazvanom pandemijom. Stoga samo zajedničkim radom i zalaganjem, jačanjem solidarnosti i razumijevanja možemo stvoriti bolje ozračje u društvu i otvoriti nove mogućnosti, pogotovo našim mladima", naglasio je. 

Na Međunarodni praznik rada, naveo je, prisjećamo se 1886. godine koja je utrla put borbi za bolji položaj radnika te pravednije i humanije uvjete rada. 

Podsjetio je da se danas slavi i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika rada i radnika. "Prigoda je to da zahvalimo svim našim radnicama i radnicima različitih zanimanja koji u ovim zahtjevnim okolnostima svakodnevno predano obavljaju svoj posao i tako pridonose napretku svoje zajednice", istaknuo je predsjednik sabora i svim radnicama i radnicima čestitao 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.
 

Pročitajte više