Jandroković izrazio sućut zbog smrti Silvija Tomaševića

Screenshot: HRT

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji povodom smrti novinara Silvija Tomaševića, istaknuvši da će njegovim odlaskom ostati praznina na hrvatskoj medijskoj sceni.

Silvije Tomašević (71), nagrađivani hrvatski vanjskopolitički novinar i kolumnist, dugogodišnji dopisnik Večernjeg lista, Hine i HRT-a iz Rima i Vatikana, preminuo je u nedjelju od posljedica teške bolesti.

"S tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku Silvija Tomaševića. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze iskrene sućuti", napisao je Jandroković u poruci upućenoj obitelji Tomašević.

"Bio je jedan od najpoznatijih i cijenjenih novinara i dopisnika"

"Gospodin Tomašević bio je jedan od najpoznatijih i cijenjenih hrvatskih novinara i dopisnika. Izvještavajući iz Vatikana i Italije surađivao je s nizom medijskih kuća, od kojih će našoj publici posebno ostati u sjećanju kao dopisnik za Vjesnik, Večernji list, Slobodnu Dalmaciju i Hrvatsku radio televiziju", navodi Jandroković.

"Radio je i za radio Vatikan i RAI, a iznimnu stručnost u poznavanju i praćenju rada Svete Stolice potvrdio je autorstvom nekoliko knjiga, od kojih se ističe 'Dvojica papa' o Ivanu Pavlu II. i Benediktu XVI., za koju je nagrađen međunarodnom nagradom Calabria.

"Odlaskom Silvija Tomaševića ostat će praznina na hrvatskoj medijskoj sceni i žal mnogobrojnih gledatelja i čitatelja koji su njegove izvještaje sa zadovoljstvom i pozornošću iščekivali i pratili. Stoga Vam još jednom, poštovana obitelji, izražavam duboku sućut", stoji u Jandrokovićevoj poruci.

Pročitajte više