Jandroković se ohrabrio: Nije me strah Sanadera, on je u rukama pravosuđa

JACINI ministri danas "špartaju" po Splitu. Nakon Popijača u škveru, evo i Jandrokovića. Stigao je u hotel Atrium na tribinu o prednostima ulaska u EU. Dočekala ga je tamo skupina nezadovoljnika iz Udruge "Volim Hrvatsku - Ne u EU", ali i novinari. Pa evo najzanimljivijih zapažanja hrvatskog ministra vanjskih poslova.

Nema straha od Ive

Prvo, dakako, o bivšem šefu Sanaderu. Hoće li utopiti kolege, ima li straha? "Ničega se ne bojim. Logično je da se vraća, to je već bilo najavljeno. To je u rukama pravosuđa i sve se odvija prema očekivanjima", mudro je zborio hladnokrvni Jandroković.

"Josipović nam paralelno sukreira..."

Na meti mu se našao predsjednik Ivo Josipović, koji se danas na Brijunima susreo s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i članovima Predsjedništva BiH. Jandrokovića nisu zvali, niti išta pitali i tu je njemu očigledno nastao problem.

"Regionalna suradnja je značajna komponenta hrvatske vanjske politike i treba se dogovarati sa sukreatorima vanjske politike. Čini se da ovog puta toga nije bilo. Ne znam je li točno da nije bilo riječi o Hrvatima u Bosni. Ako je, onda je to loše. Mi u Vladi se držimo onoga što kaže Ustav i zainteresirani smo za suradnju i sukreiranje, no čini se da se nekad s druge strane pokušava voditi paralelna politika bez konzultacija", zaključio je Jandroković.

Sveta Europska unija: Ulazimo uz Papin blagoslov

Prokomentirao je i prosvjednike iz udruge Volim Hrvatsku.

"Hrvatska je demokratska država, svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje. Moje je mišljenje da je iznimno važno da Hrvatska postane 28 članica Europske unije. Tko drukčije misli, neka izađe na izbore, ja sam uvjeren da će im građani dati jedan do dva posto, jer znaju da je za Hrvatsku punu korisnije, kao što i Sveti otac kaže logično, pravedno i nužno, postati punopravnom članicom Europske unije", drži Jandroković.

"Oporba samo prigovara"

Kad su ga pitali o oporbi, kao da je odgovorila šefica Jaca. Ona i ministar zvuče isto.

"Oporba je prvo tražila izbore pa referendum. To se događa, međutim, oni i dalje prigovaraju. Što god mi odlučili, oni prigovaraju zato što su oporba. Budući da nemaju kvalitetnih rješenja uglavnom prigovaraju", vrlo je "elokventno" pojasnio Jandroković.

Pročitajte više