Japan: Tajfun Songda odnio 27 života

TAJFUN Songda, koji od nedjelje putuje preko Japana brzinom od 55 km/h, a vjetrovi u njegovu središtu pušu brzinom od oko 150 km/h, prema posljednjim podacima odnio je 27 života, a 12 se članova posade dvaju potonulih brodova smatraju nestalima, izvijestili su u srijedu navečer po mjesnom vremenu službeni izvori.

U izvješću televizije NHK objavljeno je kako je do sada ozlijeđeno više od 900 osoba. Među poginulima je 11 članova posade jednog indonezijskog broda i troje članova posade ruskog teretnog broda. Oba su broda potonula u utorak za olujnog nevremena u blizini jugozapadne obale Japana. Još se 12 mornara smatra nestalima.

Tajfun je u srijedu ujutro poharao veći dio otoka Hokkaida, pri čemu je poginulo sedam ljudi. Oko 136.000 domova ostalo je bez električne energije, a svi letovi na domaćim i međunarodnim linijama na tom otoku otkazani su do daljnjega, čime je izravno pogođeno oko 140.000 stanovnika.

Meteorolozi predviđaju da bi tajfun u predstojećih nekoliko sati trebao početi gubiti snagu. Songda, koji je ime dobio po rijeci u Vijetnamu, sedmi je tajfun koji je zahvatio Japan ove godine.



(Hina) xmh ydj

Pročitajte više