Jarmina: Lovac nagazio na minu i zadobio teške ozljede

TEŠKE ozljede zadobio je Andrija Ileković (1950.), mještanin Jarmine nedaleko od Vinkovaca, nakon što je, vraćajući se iz lova, nagazio na protupješačku antimagnetnu minu tzv. klackalicu, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Teško ozlijeđeni Ileković odvezen je u vinkovačku Opću bolnicu gdje mu je, zbog ozljeda, amputirano lijevo stopalo, potvrđeno je iz bolnice.

Nesreća se dogodila jučer oko 12 sati u oraničnom predjelu Vidrašu prema Ostrovu, a načelnik općine Jarmine Andrija Draganić kaže kako je riječ o još uvijek miniranom području za koje znaju svi mještani Jarmine. Prema Draganićevim riječima, Ilekoviću je u minirano područje navodno pobjegao pas, a on se uputio za njim.

Jarmina se u Domovinskom ratu nalazila na prvoj liniji bojišta, a mjesto je sustavno napadano iz lokalnih mjesta u kojima su se nalazili srpski pobunjenici Gaboša, Karadžićeva i Ostrova.

Na području Jarmine minirano je još oko 100 hektara poljoprivrednih površina. Načelnik općine Andrija Draganić ističe kako je do sada razminiran velik dio poljoprivrednih površina u toj općini, a u tijeku je razminiranje oko 20 hektara površine prema Gabošu i Karadžićevu.

Pročitajte više