JARNJAK RAZGOVARAO S DIPLOMATOM IZ FRANCUSKOG MINISTARSTVA OBRANE

Francuska Hrvatsku smatra iznimno važnom zemljom u ovom dijelu Europe, koji je još nemiran, i očekuje njezino daljnje djelovanje u smjeru stabilizacije, rekao je u srijedu prilikom posjeta Hrvatskom saboru načelnik Odjela za kontinentalnu i istočnu Europu u francuskom ministarstvu obrane Gilles Pernet, objavljeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.

Pernet je to rekao tijekom razgovora u Saboru s predsjednikom saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivanom Jarnjakom, priopćeno je.

Francuski diplomat, prema priopćenju, kandidaturu za EU pripisuje velikom napretku Hrvatske koja je učinila korake i prema NATO-u, a dodao je i kako Hrvatska može računati na potporu Francuske za članstvo u EU i NATO-u, kao i da obje države moraju i dalje aktivno djelovati u regiji.

Jarnjak je istaknuo da će Hrvatska i dalje djelovati u regiji jer samo sigurno susjedstvo jamči i njezinu sigurnost, te da Hrvatska "želi da loša prošlost ne djeluje na budućnost", kaže se u priopćenju, uz napomenu kako su na zahtjev francuskog gosta razmotreni i problemi na Kosovu i u BiH.

(Hina) pp/xdam ydv

Pročitajte više