Jasno je tko je "Klokan" iz poruka Josipe Rimac i Vase Brkića

Foto: Arhiva

Posljednje objavljene poruke iz mobitela Josipe Rimac možda su i najspornije dosad. Riječ je o porukama koje je Josipa Pleslić, tada Rimac, razmjenjivala s tadašnjim zamjenikom šefa HDZ-a Milijanom Vasom Brkićem.

U jednoj od poruka Brkiću Rimac piše doslovno: "Turudić kad je bio kod mene, kaže možeš biti mirna nema privođenja".

Rimac se, naime, u prepisci žalila zamjeniku šefa HDZ-a Brkiću da je tih dana dobila uznemirujuće informacije o razvoju istrage protiv nje, no da ju je Turudić umirio da neće biti privedena. Brkiću još piše da je po njenome situacija ok, ali da drži oči otvorene. Brkić joj na to uzvraća s ok i naziva je anđelom.

Ove poruke sugeriraju da Turudić i Rimac nisu samo pričali o konkretnim sudskim predmetima nego i da joj je Turudić kao šef Županijskog suda dao informaciju da neće biti privedena. 

Nove poruke koje je objavio Jutarnji list pokazuju i da je, dok je Turudić nju opskrbljivao informacijama o istrazi pokrenutoj 2014. protiv nje, Rimac zauzvrat 2015. vrlo aktivno lobirala da Turudić dobije drugi mandat na čelu Županijskog suda u Zagrebu.

No tu nije kraj spornim porukama. Naime, objavljene su i poruke od 11. rujna iste godine kada Brkić Rimac šalje link na članak o tome da su ona i Turudić bili na kavi. Rimac ga obavještava da je to vidjela i požali mu se da joj ne daju mira.

Brkić je potom upućuje da se ubuduće s Turudićem nalazi diskretnije i ne na javnom mjestu. Spominje i osobu koju naziva kodnim imenom "Klokan" te kaže da mu je sinoć govorio o tome, kao da je nešto slutio. 

Jasno je tko je "Klokan" iz poruka Vase Brkića

Uz činjenicu da drugi čovjek HDZ-a Josipu Rimac direktno upućuje da se s Turudićem, tada šefom Županijskog suda u Zagrebu, nalazi tajno, što je pomalo čudno za susrete za koje su nas Plenković i HDZ danas uvjeravali da su bili najnormalniji i ni po čemu sporni, u oči upada i - "Klokan". 

A sasvim je očito tko je "Klokan" iz poruka Vase Brkića. 

Riječ je, po svemu sudeći, o njegovom bratu Jozi Brkiću. 

Poznata slika na kojoj se pojavljuje i "Klokan"

Cijela je priča krenula kada je tportal 2015. objavio fotografije Josipe Rimac i Ivana Turudića kako izlaze iz kafića u kojem su bili na kavi. 

No na jednoj od slika uz Turudića i Rimac vidi se i čovjek koji neodoljivo podsjeća na Jozu Brkića.

Na slici zdesna nalijevo: Josipa Rimac, Ivan Turudić i čovjek koji neodoljivo podsjeća na Jozu Brkića

Index je otkrio da je Bandić bratu Milijana Brkića dao hrpu prostora u centru Zagreba

Brat Milijana Brkića tada je bio prilično nepoznat javnosti, koja je za njega doznala kad je Index početkom 2018. godine otkrio da je od tadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dobio gomilu prostora u centru Zagreba. Pisali smo o Brkićevih 19 firmi (od kojih se jedna zvala Mulj promet) i devet poslovnih prostora u centru grada. Kasnije se otkrilo da je Brkić imao i 28 prostora u vlasništvu države. 

Na to da je upravo on "Klokan" upućuje i činjenica da je Jozo Brkić sa suprugom godinama živio u Australiji.

Terasu kafića oslikao klokanima. Vaso njega zove Klokan, a on Vasu Čupko

No postoji i prilično izravna indicija da je brat Vase Brkića famozni "Klokan".

Jozo Brkić, naime, ogradu terase lokala u jednom od atraktivnih prostora u najstrožem centru Zagreba, na Dolcu, oslikao je upravo simboličnom australskom životinjom klokanom. Jutarnji je pisao da ga upravo tim nadimkom - Klokan - naziva brat Milijan Brkić, dok mu Jozo uzvraća nadimkom Čupko. 

Podsjetite se i tko je Vaso Brkić: 

>> Vaso Brkić - jači od DORH-a, Porezne, USKOK-a i policije

Pročitajte više