Javili se prozvani SDP-ovci: "Majmun iz MOST-a trlja gluposti, oni manipuliraju i nemaju petlje"

Foto: FAH

NAKON što je danas anonimni izvor iz MOST-a za Index kazao kako je zbog zastupnika iz redova SDP-a i HNS-a propalo ukidanje beneficija zastupnicima po sustavu 6+6, javili su se neki od prozvanih SDP-ovaca.

> Istaknuti MOST-ovac za Index: Zbog ovih je pet uhljeba propalo smanjenje beneficija zastupnicima

Podsjetimo, iako je MOST još u predizbornoj kampanji najavljivao smanjenje beneficijama saborskim zastupnicima, uključujući i isplate nakon odrađenog saborskog mandata, što su i uputili u saborsku proceduru, potpredsjednik Sabora iz redova MOST-a Robert Podolnjak javnost je u četvrtak izvijestio da do toga ipak neće doći.

Kazao je da je 48 zastupnika ovoga i prošlog saziva zatražilo da im se aktivira pravo na naknadu pune plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz narednih šest mjeseci.

MOST je istaknuo kako nije kriv za pad prijedloga zakona, no SDP-ovci koji su nam se javili tvrde kako to nije istina.

"MOST će morati naći drugi izgovor"

"Ako me sjećanje ne vara, četiri od pet navedenih zastupnika bili su zastupnici i prošlog saziva Sabora. MOST će morati naći drugi izgovor u što ne sumnjam", napisao je Bauk na svojem Facebook profilu.

Ako me sjećanje ne vara 4 od 5 navedenih zastupnika bili su zastupnici i prošlog saziva Sabora. MOST će morati naći...

Posted by Arsen Bauk on Saturday, February 20, 2016

 

U telefonskom razgovoru za Index, jedan od petorice prozvanih, Franko Vidović, objasnio je kako je MOST u krivu.


"Ja sam četiri godine proveo u Saboru, od 2011. do 2015. godine te ovih posljednjih mjesec dana kao zamjenik Ostojiću. U isto vrijeme sam vršio funkciju zamjenika gradonačelnika u Šibeniku, volonterski.

Vi ne znate da sam ja bio saborski zastupnik, nisam ništa govorio, pa zato nitko ne zna da sam bio u Saboru. No, milijun puta bio sam s braniteljskom populacijom na prosvjedima, na televiziji kao saborski zastupnik...

Taj majmun iz MOST-a koji je to rekao, prije nego što počne trljat gluposti okolo neka provjeri. Jer ja nisam dobio ni stan ni penziju, kao ni državnu mirovinu, ništa. I sad sam nakon šest godina u politici na ulici i moram se pobrinuti za svoju egzistenciju. Uz taj sustav 6+6, dok je to moje zakonsko pravo, ja ću to iskoristiti", rekao je Vidović za Index.

"MOST nema petlju preuzet odgovornost ni za što"

Također je rekao kako je Podolnjakova izjava da je 48 zastupnika ovoga i prošlog saziva zatražilo da im se aktivira pravo na naknadu pune plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz narednih šest mjeseci, kao i da MOST to ne može spriječiti, obična predstava za javnost.

"To je najobičnija manipulacija javnosti, svaki zakon prema poslovniku Sabora odmah može doći na raspravu, bez obzira na Odbore, pa čak i bez obzira na negativna mišljenja na Odborima. MOST nema petlju preuzet odgovornost ni za što, traže da građani odlučuju u njihovo ime. Oni su ti koji su dobili povjerenje građana da bi odlučivali.

Oni se trebaju prestati ponašati kao oporba samima sebi. Ja ću svoje pravo koristiti dok mogu, a ti lažni moralisti koji okolo dobivaju stanove kao Strenja Linić, pa i još neke njene kolege, pa te stanove onda iznajmljuju ili prodaju, što s njima" zapitao se Vidović te zaključio da MOST mora početi donositi odluke.

Pročitajte više