Javljaju se svjedoci u slučaju Gabby Petito: "Istukao ju je na cesti pred svima"

Foto: EPA

U NEDJELJU je unutar američkog nacionalnog parka Wyoming nakon više od tjedan dana potrage pronađeno tijelo nestale blogerice Gabby Petito (22) dok se za njezinim zaručnikom Brianom Laundriejem (23) i dalje traga. Prema prvim naznakama, Petito je ubijena, a policija otkriva kako su svemu prethodili vrlo toksični odnosi, doznaje CNN.

Autopsijom je potvrđeno da ostaci pronađeni u nedjelju u Nacionalnom parku Grand Teton pripadaju 22-godišnjoj Gabby Petito, blogerici koja je nestala dok je sa zaručnikom obilazila nacionalne parkove.

FBI je na Twitteru otkrio kako je mrtvozornik utvrdio da je Gabby Petito ubijena. 

Unatoč tome, čekaju se detaljni nalazi autopsije koji će dodatno rasvijetliti ovaj slučaj. FBI moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njenom zaručniku da se jave.

Snimali život u kombiju 

Ostaci nesretne blogerice Gabby Petito pronađeni su na neuređenom mjestu za kampiranje unutar Bridger-Teton šume, na istočnom rubu Grand Teton Nacionalnog parka. 

Roditelji su poručili kako trebaju vremena za tugovanje i da će obratiti javnosti kada tijelo Gabby stigne kući.

Gabby Petito i njen zaručnik Brian Laundrie krenuli su na proputovanje državom iz New Yorka prema Zapadu kako bi tamo proveli ljeto. Redovito su svoje avanture dokumentirali na društvenim mrežama uz hashtag "#vanlife". 

Naglo prestali objavljivati na društvenim mrežama

Naglo su prestali objavljivati krajem kolovoza, a Brian Laundrie vratio se kući u North Port na Floridi 1. rujna s bijelim kombijem u kojim su Gabby i on trebali putovati. Vratio se sam, bez nje, a njezina obitelj prijavila je nestanak 11. rujna. 

Događaji prije toga također daju naslutiti kako je riječ o vrlo mračnoj priči u čijoj se pozadini krije problematičan odnos. 

Toksična veza i posljednja poruka majci

CNN javlja kako se iz telefonskog razgovora Petito i njene majke može zaključiti kako nešto nije bilo u redu te da se mogla osjetiti tenzija s djevojčine strane. 

Floridska policija navela je u zahtjevu za pretres vanjskog hard diska pronađenog u bijelom kombiju mladog para, kako je Petito majci poslala više tekstualnih poruka i obavila mnogo telefonskih poziva. Navodno se iz tih razgovora može zaključiti kako je između nje i Laundrieja rasla sve veća i veća napetost. 

27. kolovoza majka je primila posljednju poruku od Gabby. Poruka je glasila: "Možeš li pomoći Stanu, konstantno dobivam njegove glasovne poruke i propuštene pozive?" napisala je. 

Poruka se odnosila na djeda Gabby Petito, zbog čega je majka pomislila da je nešto pošlo po zlu. Drugog dana njezin mobitel više nije bio u funkciji te je u potpunosti prestala objavljivati na društvenim mrežama. 

 

Potukli se u javnosti, policija snimila intervenciju

Osim toga, policija je u posjedu poziva 911 iz države Utah prema kojem je 12. kolovoza došlo do incidenta kojeg je izazvao par, a zbog kojeg je reagirala i policija. Naime, netko je prijavio svađu, a policija je čak i u posjedu snimke na kojoj se vidi kako razgovaraju s Brianom Laundrijem. 

"Prolazili smo i vidjeli kako gospodin udara djevojku", rekao je svjedok 911. "Nakon toga smo stali, a oni su otrčali niz nogostup. Nastavio ju je lupati, uskočio u automobil i pobjegao."

Druga osoba rekla je policiji kako je vidjela par u agresivnoj raspravi te da je nešto djelovalo jako čudno. 

Petito: "Zašto moraš biti tako okrutan?"

CNN je došao i do ručno napisane izjave pod zakletvom navodnog svjedoka. On je opisao kako se par svađao oko mobitela. "U jednom trenutku ona ga je udarila u ruku ili lice i pokušala ući u kombi", rekao je svjedok. 

"U jednom trenutku je pitala 'Zašto moraš biti tako okrutan'", dodao je svjedok.

Prema izvještaju policije, par se potukao nakon svađe, ipak, oboje su izjavili kako se vole i da su uskoro trebaju oženiti. 

Na prijedlog policije, par se razdvojio preko noći. Čuvarica u Nacionalnom Parku kaže kako je imala priliku razgovarati s Petito oko 90 minuta te ju je upozorila da njihova veza ima problema. 

"Pokušavala sam je navest da preispita svoju vezu, pitala sam je je li sretna s njim. Željela sam joj reći da joj je ovo prilika da pronađe novi put i napravi promjenu u svom život", rekla je čuvarica parka Melissa Hulls za Desert News.
 

Pročitajte više