Je li bračka Torcida skrivala napadača na Srbe i vatrogasca?

Foto: Google Street View

OD PETNAESTAK huligana koji su u Supetru pretukli sezonske radnike i vatrogasca, policija je pronašla dvojicu. Jedan je uhićen u Splitu na području trajektne luke, doznajemo iz splitske policije. Drugi je, kaže policija, uhvaćen u veži u supetarskoj ulici Porat neposredno nakon napada. 

Bježao u sjedište Torcide?

Ulica Porat, u prijevodu luka, supetarska je obalna šetnica prepuna kafića, restorana, suvenirnica. Na adresi Porat 1 sjedište je Kluba navijača Hajduka Torcida Brač. U policiji nam prvo nisu htjeli, a kasnije znali, odgovoriti je li napadač uhićen baš u prostorijama bračke Torcide

Odgovor je umjesto njih ponudio vatrogasac Tomo Domančić. On se oglasio pod sramotnim priopćenje bračke Torcide na Facebooku.

"Zašto niste mogli napisati da osuđujete napad je l'.. Je l' to tako teško, a da ne napominjem da niste spomenuli da je ovaj šta mi je polomia nos uhićen u vašim prostorijama... Sramite se", napisao im je teško ozlijeđeni vatrogasac koji je branio napadnute sezonske radnike. U Supetru se očito zna gdje je uhićen napadač i to nije beznačajna činjenica.

Napadaju u masi, ali krivnja im je pojedinačna

Huligani su u masi napali mladiće i djevojke, u masi su ih tukli, a kad su se razbježali jedan od njih je, po svemu sudeći, zaklon opet potražio u masi, u sjedištu bračke Torcide. Tamo se, vjerojatno, nadao skloniti od policije dok ne odustanu od potrage. Nije mu uspjelo, ali to nije toliko važno, koliko je simptomatično.

Jednako kao što je on spas tražio među navijačkim drugovima, tako je reagirala i bračka Torcida. Oglasili su se priopćenjem bez trunke isprike ili žaljenja što su njihovi prijatelji s tribine pretukli petero ljudi. Dapače, pobjesnili su zbog nametanja "kolektivne krivnje".

Kad se hvale, onda je to kolektiv. Kad prebiju nedužne ljude, onda su to pojedinci

To što su Torcidaši kolektivno napali, a jedan od njih se pokušao skriti u njihovu kolektivu ih ni najmanje ne zabrinjava. U svom priopćenju nekoliko puta naglašavaju da je nedopustivo okriviti bračku Torcidu kao kolektiv.

Međutim, kada se hvale svojim humanitarnim radom, onda naglašavaju da to rade kao kolektiv. Jednostavnije, kada napadnu i pretuku ljude onda nemaju veze s time, kada se nečim hvale onda su - Torcida.

Pročitajte više