Jeb Bush se osramotio: Ruga mu se cijeli svijet, a Twitter gori

Foto: Hina

JEB BUSH prolazi teške muke kako ne bi ispao iz utrke za Ovalni ured već u ranoj fazi, bori se za nominaciju vlastite stranke. Nije mu puno pomogla ni pomoć brata Heorge W. Busha, a kako bi se dodvorio biračima, povukao je potez zbog kojeg ga sad ismijava veći dio američke javnosti.

U Iowi i New Hampshireu, prve dvije američke države koje su održale predizbore, ostvario je poražavajući rezultat te ukupno skupio samo pet delegata, dok su njegovi konkurenti Trump (17), Cruz (11) i Rubio (10) svi dobili znatno više. Iako je skupio desetke milijuna dolara u donacijama, Jeb se nije uspio približiti biračima.

U svojim nastupima djelovao je nezainteresirano i letargično, toliko da ga je ismijao i Donald Trump, rekavši kako je "nisko energičan".

Jeb je odlučio zaoštriti kampanju, jer mu nije ostalo mnogo vremena. Želi se dodvoriti utjecajnim skupinama republikanskih birača, kao što je Nacionalna udruga za nošenje oružja te njihovi pobornici.

Tako je na Twitteru objavio fotografiju svojeg novog pištolja na čiju je cijev ugravirao natpis "Guverner Jeb Bush" te na objavu napisao kratki naslov "America".

Tako je pokazao kako cijelu zemlju definia kroz posjedovanje oružja, na što su mu tviteraši odgovorili fotografijama različitih predmeta kroz koje su opisati svoje države i gradove.

Pročitajte više