Jedan od najboljih kirurga dao otkaz u KBC-u Split i otišao u Norvešku

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

KANITO BILAN, jedan od najboljih splitskih kirurga, napustio je KBC Split i zaposlio se u Norveškoj, javlja Slobodna Dalmacija.

Kolege za njega kažu da je bio jedan od najboljih kirurga i izvrstan liječnik, a on sam nije htio otkriti zašto je napustio Hrvatsku i posao potražio u Norveškoj. Samo je poručio da će se vratiti "tek kada bude u penziji". Kaže da je iznimno zadovoljan u Norveškoj.

Kolege iz KBC-a Split za njega imaju samo riječi hvale.

"Kanito je izvrstan liječnik, jedan od najboljih kirurga s kojim sam radio u splitskoj bolnici. Otišao je u Norvešku i, koliko čujem, iznimno je zadovoljan, i uvjetima i plaćom koja je neusporedivo veća nego kod nas", kaže za Slobodnu Dalmaciju još jedan splitski liječnik koji razmišlja o odlasku.

Egzodus liječnika

Podaci Hrvatske liječničke komore pokazuju da je od ulaska Hrvatske u EU ukupno 1655 liječnika zatražilo izdavanje potvrda u svrhu priznavanja njihovih stručnih kvalifikacija u drugim zemljama, od toga u posljednjih godinu dana njih 218.

"Prekrasna i profesionalna osoba"

Na portalu Najdoktor pacijenti imaju samo riječi hvale za dr. Bilana.

"Kada dođete polomljeni, s velikim bolovima koji traju već deset sati i kada vam dvoje djelatnika u različitim odjelima hitnog prijema kažu da budete sretni jer će vas operirati doktor Bilan, zvuči nekako umirujuće. Sada, 9 dana nakon operacije, mogu vam reći, posvjedočiti da je doktor Bilan jedna prekrasna i profesionalna osoba. Tako pozitivan, stručan, umjeren, skroman, čovjek​ koji je vrijedan svake riječi hvale. Doktore, hvala Vam na svemu", piše jedan pacijent.

"Vrhunski doktor, sve pohvale. Baka mi je imala 92 godine, operira joj je kuk, ne dugo iza toga se bila digla na noge. Nije bija dežuran, doša mi je baku vidit u civilu kako je. Doktor vrijedan svake hvale. Hvala mu još jednom!!", piše drugi.

"Doktor Bilan je primjer liječnika koji je uvijek tu za pacijenta, vrhunski stručnjak i prije svega pristupačan. Samo riječi hvale!!", piše treći.

"Stručnost, etičnost i dobra komunikacija odlike su ovog kirurga, a uz to i pristupačnost pacijentu kada mu je to izuzetno potrebno", stoji u komentarima.

Pročitajte više