Jedan Tuđmanov sin podržava Škoru, drugi Kolindu. Plenković ih je komentirao

Foto: Hina

PREDSJEDNIK vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u središnjici HDZ-a da je prvi predsjednik stranke i prvi predsjednik republike dr. Franjo Tuđman imao jedan projekt koji se zvao – slobodna, neovisna i samostalna Hrvatska.

„Svaka od ovih slika evocira svima nama dobro poznate najbitnije trenutke moderne hrvatske povijesti. Povijesti u kojoj je dr. Franjo Tuđman predvodio hrvatski narod, pridonio stvaranju hrvatske države i oslobađanju okupiranih područja, pridonio mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja i pomirbi unutar hrvatskog naroda te pridonio stvaranju, i dalje najjače političke stranke u zemlji - HDZ-a”, rekao je Plenković otvarajući izložbu pod nazivom Tuđman – sve za Hrvatsku u središnjici HDZ-a.

Na izložbi u povodu 20. obljetnice smrti utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana izložene su fotografije i izborni plakati iz vremena HDZ-a dok je Tuđman bio predsjednik.

Plenković je rekao da se s ponosom prisjećaju dr. Tuđmana i tri desetljeća velikih postignuća za hrvatsku državu i narod.

„Predsjednik Tuđman imao je jedan projekt, a taj projekt se zvao – slobodna, neovisna i samostalna Hrvatska. Hvala mu na tome”, naglasio je.

Komentirao Tuđmanove sinove

Predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice "dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica rekao je kako dobro pamte ključnih deset godina stvaranja hrvatske države u kojima su riješili sva strateška pitanja Hrvata, istaknuvši kako sve što danas rade počiva na temeljima koje su postavili zajedno s predsjednikom Tuđmanom.

„U tome smo dosljedni, u tome smo jednako uporni kao što je bio i Tuđman kada je stvarao hrvatsku državu i u tome nećemo posustati”, poručio je Kapulica.

Predsjednik HDZ-a, na pitanje za komentar činjenice da Tuđmanovi sinovi – Stjepan i Miroslav Tuđman, iako članovi stranke, podržavaju različite predsjedničke kandidate, kratko je rekao: "Oni su jasno rekli svaki svoje."

HDZ-ov saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman izjavio je u utorak da Kolinda Grabar-Kitarović jedina od svih kandidata ima znanja i umijeće za poziciju predsjednice republike. Stjepan Tuđman u nedjelju je došao na predizborni skup Miroslava Škore jer smatra da je on najkvalitetniji kandidat.

Pročitajte više