Jedriličar Damir Miloš živ i zdrav

``JUTROS oko 6 sati Damir Miloš se javio iz dućana na otoku Korčuli, živ, neozljeđen, umoran ... I brod je čitav ... Hvala vam na pozitivnim mislima ...`` - objavljeno je jutros na web stranicama Morsko-prase.hr autora Damira Miloša.

Poznati jedriličar i književnik Damir Miloš (44) isplovio  je u subotu na 12-metarskoj jedrilici LB Knauf, i to u sklopu Regate za samce koja je startala u Komiži, a koju je organizaro YC Mornar iz Splita. Ruta Regate bila je Komiža - Palagruža - Blitvenica - Split, dugačka 160 nautičkih milja.

Nakon što je Miloševa jedrilica posljednji put viđena u subotu oko 15 sati kod svjetionika Blitvenice, Centar za traganje i spašavanje na moru službeno je pokrenuo potragu jučer prijepodne u šibenskom akvatoriju.

Miloš: Zbog iznemoglosti zaspao sam

Damir Miloš izjavio je danas da nije imao snage ´jedriti po logici zbog izmorenosti i iscrpljenosti´.

´Nakon što nisam uspio zbog jaka vjetra ući u splitska vrata, na putu prema cilju, uslijed iscrpljenosti i izmorenosti, zbog borbe s jakim vjetrom i nespavanja, odlučio sam se nakratko, pola sata, odmoriti. Zaspao sam, budilica me nije probudila, spavao sam od 22 sata u subotu do četiri sata u nedjelju ujutro´, izjavio je Miloš.

Kaže kad se probudio da je bio između Brača i Hvara, te da ne zna zašto je odlučio krenuti prema Korčuli. Tvrdi da je javio radiovezom odustajanje od regate, ali ne zna je li to Split-Radio uhvatio.

Od osam sudionika Regate na cilj su došla četiri jedriličara, dok su ostali odustali zbog olujne bure ili kvarova na jedrilicama. Miloš je izjavio kako je tijekom cijele Regate puhao jak vjetar te da su se svi namučili.

Ploveći prema Korčuli, Miloša je na ulasku u Pelješki kanal nalet vjetra bacio u kokpit jedrilice, gdje je neko vrijeme ležao nepomičan. Jedrilica je nastavila ploviti i zaustavila se u pličini kod otočića Knežić, gdje se gotovo nasukala. Nakon što se pribrao, Miloš je nastavio ploviti prema Korčuli, kamo je doplovio jutros oko 4 sata.

Kneški ribari jutros su u Pelješkom kanalu našli Milošev novčanik i neke dokumente, koje je izgubio prilikom pada u kokpit.



Pročitajte više