Jedva 200 ljudi na Trgu: Nacistički pozdrav skupine mladića na prosvjednom debaklu



PROSVJEDNI skup na Trgu bana Jelačića doživio je teški debakl. Organizatori prosvjeda "Stari i mladi" najavljivali su da će na ulice izvući 50.000 ljudi, a na kraju se u centru Zagreba pojavilo jedva 200 prosvjednika, među kojima su neki bili "okićeni" transparentima "Ne u EU".

Prvi je govorio predsjednik minorne stranke ASH Zlatko Klarić, koji je prosvjednicima obećao da će oduzeti imovinu svima koji su je nezakonito stekli u privatizaciji. "Taj ćemo novac prebaciti u mirovinske fondove", rekao je Klarić.

Tomislav Pokrovac, iz Sindikata seljaka Hrvatske, kazao je da Vlada ne krade samo izbore nego i prosvjede. "Zvali su me mnogi seljaci i slali mi mejlove s pitanjem zašto je prosvjed odgođen", rekao je Pokrovac.

Zadnji govornik bio je Dean Golubić, a njegov govor čak je ispao i duhovit, jer ga je čitavo vrijeme sa strane briefirao šaman Luka Hodak. Hodak vjerojatno nije znao da se njegovi savjeti "pričaj sporije" i "sad reci 'Živjela Hrvatska'", čuju preko razglasa.

Iako je prosvjed održan pod egidom "Stari i mladi zajedno", odazvao se tek manji broj osiromašenih umirovljenika.

Među prosvjednicima okupilo se desetak mladića, navodno skinsa koji su usred Trga bana Jelačića digli ruke u nacistički pozdrav! Nije poznato jesu li oni prisustvovali prosvjedu ili su se slučakno našli na Trgu.

Pročitajte više