Jelavić, Prce i Rupčić na zahtjev tužiteljstva zadržani u pritvoru do subote

BIVŠI dužnosnici bosanskohercegovačkih Hrvata Ante Jelavić, Miroslav Prce i Miroslav Rupčić, uhićeni u petak ujutro, zadržani su na zahtjev tužiteljstva BiH u 24satnom (do subote) pritvoru u Sarajevu, potvrdio je večeras u telefonskoj izjavi za Hercegovačku televiziju Mostar (HTV Mostar) Jelavićev odvjetnik Josip Muselimović.

"Nakon saslušanja u državnom tužiteljstvu, tužitelj je inzistirao da se gospoda Jelavić, Prce i Rupčić zadrže u pritvoru, a konačnu odluku o daljim mjerama tužiteljstvo će objaviti sutra", rekao je Muselimović ističući da tužiteljstvo nije imalo konkretnih razloga za zadržavanje okrivljenih.

Odvjetnik Muselimović je televizijskoj postaji HTV Mostar potvrdio kako je Jelavić odgovorio na sva pitanja tužiteljstva otklanjajući sve sumnje o postojanju inkriminacija koje mu se dosta nejasno, bez preciziranja stavljaju na teret.

Muselimović je rekao kako je Jelavić izrazio konsternaciju načinom na koji je uhićen u svom obiteljskom domu iako se uredno odazivao ranijim pozivima sudbenih tijela. Jelavićev odvjetnik ustvrdio je kako su federalni MUP i državno tužiteljstvo pri uhićenju i privođenju prekršili propise i prekoračili ovlasti jer nije bilo nikakvih razloga za takvo postupanje. Rekao je kako će državno tužiteljstvo vezano za ovu istragu saslušati još nekoliko osoba.

Specijalna jedinica federalnog MUP-a uz potporu Stabilizacijskih snaga a po nalogu Suda BiH uhitila je u oko 04.30 sati u tri odvojene akcije bivšeg člana državnog Predsjedništva i predsjednika HDZ-a Antu Jelavića, bivšeg ministra obrane Miroslava Prcu i bivšeg direktora Hercegovina osiguranja Miroslava Rupčića uz obrazloženje da se sumnja kako su povezani sa zloporabama oko uspostave i rada Hercegovačke banke.

(Hina) zkre sd

Pročitajte više