Jelavić se ne osjeća krivim za ubojstvo slučajnog prolaznika Dominija

NIKICA JELAVIĆ danas je na Županijskom sudu u Zagrebu izjavio kako se ne osjeća krivim za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija 1999. godine, pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Ivice Bertića te pokušaj ubojstva Sliška i Jurja Dodića 1995. godine.

Ovo je već treće suđenje u tom slučaju,  jer je Vrhovni sud prošle godine ukinuo oslobađajuću presudu te zatražio novo suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem. Suđenje je danas ubrzo prekinuto, a na njegovom nastavku 5. lipnja trebali bi svjedočiti Juraj Dodić, Vladimir Rajić i Vinko Žuljević, piše Jutarnji list.

Jelavić i njegova supruga žive bez prihoda

Vrhovni sud odbacio je prvostupanjsku presudu, jer je ocijenio kako je sudsko vijeće preuranjeno prihvatilo Jelavićev alibi da je u noći kada je ubijen vlasnik videoteke na Cvjetnom trgu Zoran Domini, Jelavić na benzinskoj postaji platio gorivo. Zbog toga on, navodno, nije mogao biti na Cvjetnom trgu.

To je dokazivao činjenicom da je njegovom karticom plaćeno gorivo, a čulo se kako su tu karticu koristili i drugi ljudi. Jelavić je danas tvrdio da su on i njegova supruga bez prihoda.

Nakon drugog suđenja 2007. godine Jelavić je dočekao još jednu oslobađajuću presudu koja je prošle godine ukinuta odlukom Vrhovnog suda koji je zatražio ponavljanje postupka. U obrazloženju takvog zahtjeva Vrhovni sud je naveo pogrešno utvrđene činjenice i olako prihvaćanje Jelavićeva alibija.

Županijski sud danas je pak prihvatio predložene svjedoke te je odlučio da se na Maksimirskoj ulici u Zagrebu izvrši rekonstrukcija napada u kojem su 1995. ranjeni Sliško i Dodić. Iduće ročište zakazano je za 5. lipnja te za 16. i 17. lipnja.

I.Kri.
Foto: Ronald Goršić/Cropix

Pročitajte više