Jeste li primijetili da su protivnici cijepljenja naglo zašutjeli?

Foto: Index / Tomislav Miletić/Pixsell

GODINE pozivanja na razum, citiranja znanstvenih članaka, liječničkih objašnjenja, propisivanja kazni, raskrinkavanja varalica… Ništa od toga nije pomoglo. Da bi se ušutkali protivnici cijepljenja, popularno zvani antivakseri, trebala nas je zadesiti epidemija koronavirusa.

Sve one horde internetskih "stručnjaka", koji pouzdano znaju da iza cjepiva stoje zle farmaceutske kompanije koje u njih i njihovu djecu ubrizgavaju strašno opasne kemikalije, izazivaju autizam i cjepivom protiv ospica stvaraju vojsku poslušnika kontroliranih umova, umuknule su s pojavom virusa protiv kojeg nema cjepiva.

Pronašli su nove zavjere

Nažalost, Covid-19 nije prosvijetlio njihove umove. Barem ne trajno. Pronašli su na neko vrijeme nove zavjere protiv kojih se bjesomučno bore na društvenim mrežama, a u sebi mole sve bogove i demone da se što prije pronađe cjepivo protiv koronavirusa pa da i u penziji mogu trkeljati gluposti o liječenju gripe C vitaminom ili autizma izbjeljivačem koji iz tijela tjera parazite. 

Najjače oružje čovječanstva

Protiv ovog koronavirusa još nema cjepiva. Za stvaranje najjačeg oružja koje je čovječanstvo stvorilo u borbi protiv zaraznih bolesti potrebni su vrijeme, novac i visokoobrazovani, usko specijalizirani stručnjaci. I dosta sreće jer nisu svi virusi pogodni za cijepljenje. Neki toliko mutiraju da je cjepivo nemoguće napraviti, drugi to čine nešto manje pa liječnici moraju svake godine praviti nova cjepiva i nagađati koji će soj napasti, a treći ne mutiraju pa su cjepiva protiv njih iznimno djelotvorna. Upravo ova posljednja su u katalogu obaveznih cjepiva protiv kojih antivakseri dižu buku. 

Svijet pun necijepljenih leševa

Jedan od argumenata, kad iscrpe sve idiotarije o zlima što ih vakcine donose, bio je da je čovječanstvo dosegnulo dovoljnu razinu razvoja, higijene i poboljšanja uvjeta života pa su cjepiva nepotrebna. Dapače, smanjenje broja žrtava zaraznih bolesti pripisivali su upravo higijeni, boljoj ishrani i životnim uvjetima. I onda je došao bezobrazni mali Covid-19 i u smeće bacio sva njihova glupava objašnjenja.

Da, treba prati ruke i održavati osobnu higijenu, treba i zdravo jesti i ne spavati u štalama punim štakora. No ništa od toga ne štiti kao što štiti cjepivo. Vidimo to svakoga dana u vijestima, na ulicama i u trgovinama. Svijet u kojem bi protivnici cijepljenja prevladali bio bi svijet ljudi koji ulicama šetaju u zaštitnim odijelima, koji se ne druže, ne putuju i koji se otimaju za zadnju zaštitnu masku i zadnju kap medicinskog alkohola. Bio bi to svijet pun necijepljenih leševa.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više