Jesu li ovo dvije buduće Plenkovićeve ministrice?

Foto: EPA, Instagram

IMENA NOVIH ministara još nisu poznata kao ni točna imena i broj ministarstava koja će biti u novoj Plenkovićevoj vladi. No, mediji izlaze sa špekulacijama.

Pretpostavlja se da će biti 16 ministarstava, a na listi ministara tek je par skroz novih imena. Plenković je jučer nakon sastanka predstavnicima parlamentarne većine predstavio dinamiku aktivnosti sutra i idućega tjedna. Potvrdio je da će nova vlada imati manje ministarstava nego prošla te da njeno potvrđivanje očekuje idući tjedan. Rekao je i da su svi koji će biti članovi vlade sposobni voditi svoje resore te da će među ministrima biti i onih koji to do sada nisu bili.

Ministarstvo poljoprivrede i dalje bi vodila Marija Vučković, na čelu regionalnog razvoja i fondova bila bi Nataša Tramišak, Ministarstvo graditeljstva i državne imovine vodio bi Darko Horvat, a Ministarstvo turizma, sporta i mladih Nikolina Brnjac, neslužbeno doznaje HRT-ova novinarka Dajana Šošić.

Dva nova lica

Nataša Tramišak pročelnica je Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije. Kako je objavio Osijek 031, Tramišak je rođena 6. svibnja 1982. godine. U Osijeku je završila I. gimnaziju i potom Pravni fakultet, a prvo radno mjesto dobila je po završetku studija, kao pripravnica u osječkom GPP-u. Pozornost javnosti skrenula je kao zamjenica tadašnjeg načelnika Općine Antunovac Ivana Anušića (danas župan osječko-baranjski) te kao direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA. Rekreativno se bavi trčanjem te trči dva do tri puta tjedno 5-10 kilometara što je, kako je kazala, napuni energijom.

Nikolina Brnjac rođena je 11. srpnja 1978. godine. U HDZ je ušla kad ga je preuzeo Andrej Plenković. Trenutno je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova. Hobiji su joj trčanje i plivanje. Od 2002. do 2010 godine bila je asistent na Fakultetu prometnih znanosti. Od 2010. do 2017.  voditeljica je Katedre za intermodalni transport. 2015. godine bila je u Europskoj komisiji - Glavna uprava za istraživanje i inovacije, evaluator za Horizon 2020 projekte COV2 radila je na reviziji, praćenju i evaluacijama iz sektora promet i logistika.

Iste godine bila je u HGK kao dopredsjednica Zajednice za intermodalni transport i logistiku. 2016. ulazi u Ministarstvo pomorstva kao posebna savjetnica ministra te je izvanredna profesorica na Katedri za intermodalni transport na Fakultetu prometnih znanosti. 2017. ulazi u Ministarstvo vanjskih poslova.

Banožić na čelu ministarstva obrane?

Kao ministri u novoj vladi još se spominju, neslužbeno, Ivan Malenica koji bi vodio resor pravosuđa i uprave te Mario Banožić na čelu Ministarstva obrane. Vili Beroš i dalje bi bio ministar zdravstva, a Josip Aladrović vodio bi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Gordan Grlić Radman i dalje bi bio ministar vanjskih i europskih poslova, Oleg Butković ostao bi na svojoj poziciji ministra mora, prometa i infrastrukture, a Nina Obuljen Koržinek na čelu Ministarstva kulture.

Dosadašnji ministri Vesna Bedeković, Marko Pavić, Gari Cappelli i Dražen Bošnjaković trebali bi postati zastupnici u saboru.

 

 

Pročitajte više