Jordan: Izmjene mirovinskog zakona u saborsku proceduru idući tjedan

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan izjavio je danas kako bi izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju o usklađivanju mirovina te uvrštenju dodatka od 100 kuna i šest posto u mirovinsku osnovicu mogle biti usklađene i poslane u saborsku proceduru idući tjedan.

Vlada Ive Sanadera obvezala se da će te promjene provesti u prvih stotinu dana mandata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti predstavila je na današnjem sastanku s Jordanom Vladinu radnu skupinu koja će s umirovljenicima sudjelovati u provedbi sporazuma između HDZ-a i HSU-a. U njoj su osim ministrice Kosor ministar rada Branko Vukelić, državna tajnica u tom ministarstvu Vera Babić, Vesna Širanović i Zdenka Ninić. Umirovljenici su pak za izradbu prijedloga zakona predstavili svoj tim, koji se sastoji od predstavnika stranke, Matice umirovljenika i Sindikata umirovljenika.

Jordan je nakon sastanka izrazio nadu da će izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju naći u saborskoj proceduri još ovaj mjesec, a nakon toga će početi izradba zakona o povratku duga umirovljenicima, koji treba biti donesen do kraja ove godine.

"Današnji sastanak na tragu je potpisana sporazuma, iz čega se vidi da to nisu bila samo pusta obećanja", rekao je Jordan.

Dodao je kako će umirovljenička radna skupina dostaviti ovih dana Vladi svoj prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju, koji će sadržavati promjene još nekoliko odredaba, za provedbu kojih nisu potrebna dodatna novčana izdvajanja.

Pročitajte više