Još četvero umrlih od koronavirusa u Banjoj Luci

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

JOŠ četiri osobe umrle su u Bosni i Hercegovini između subote i nedjelje uslijed zdravstvenih komplikacija prouzročenih koronavirusom pa je ukupni broj smrtnih slučajeva povećan na 76.

Sva četiri smrtna slučaja ponovo su vezana za Banju Luku. Iz Kliničkog centra u tom gradu u priopćenju su potvrdili kako su umrla dva muškarca i dvije žene koji su se tamo liječili. 

Najmlađi bolesnik među njima imao je 47 godina a najstarija žrtva je žena koja je preminula u 78. godini.

Unatoč strogim mjerama u Republici Srpskoj broj zaraženih i raste znatno brže nego u Federaciji BiH

Svi preminuli živjeli su na širem području Banje Luke, grada u kojemu je sve vrijeme najveće žarište epidemije prouzročene virusom SARS-CoV-2 i u kojemu je do sada registrirana četvrtina od ukupnog broja od nešto više od 1800 zaraženih u BiH.

Unatoč sve strožim restrikcijama koje nameću vlasti u Republici Srpskoj, uključujući i cjelodnevni policijski sat ovog vikenda, broj zaraženih u tom entitetu raste znatno brže nego u Federaciji BiH gdje su te mjere puno blaže.

Zaraza koronavirusom potvrđena je i u prostorima Kliničkog centra u Banjoj Luci u kojemu su bili zbog toga prisiljeni premještati pacijente iz nekih odjela.

Među zaraženima je i 14 liječnika te najveće bolnice u RS-u u kojoj se tretiraju i najteži pacijenti zaraženi koronavirusom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više