Još danas kiša, moguća i grmljavina. Evo kad će prestati

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U Hrvatskoj će danas biti promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom ili pljuskovima s grmljavinom, osobito u Gorskoj Hrvatskoj, na sjevernom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije, a od sredine dana češća sunčana razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i južni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, na sjevernom dijelu uglavnom bura te istočnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23 Celzijeva stupnja.

Detaljna prognoza za danas

Danas ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice će biti i slabe kiše koja će uglavnom prestati do sredine dana i popodne će biti uglavnom suho pa i barem djelomice sunčano. Zapuhat će umjeren jugoistočni i istočni vjetar, osobito izražen u Podunavlju. Temperatura ujutro oko 11 °C, danju od 20 do 22 °C.

U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo, ponegdje s kišom, češćom prijepodne. Poslijepodne sve dulja sunčana razdoblja i stabilnije. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni. Najviša temperatura oko 20 °C.

Na zapadu promjenjivo, u Gorskoj Hrvatskoj povremeno i prevladavajuće oblačno te malo manje toplo. Mjestimice kiša, na sjevernom Jadranu, osobito u Istri, moguće i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Jutarnja bura u drugom dijelu dana okrenut će na umjereno jugo, a temperatura zraka rast će do 22 °C. 

U Dalmaciji prijepodne prolazno s povećanom naoblakom i s vrlo malo ili nimalo kiše. Tijekom sunčanog popodneva s lokalnim razvojem oblaka poneki pljusak moguć je ponajprije u unutrašnjosti, a malo je vjerojatan na otocima. Jugo do večeri ponegdje jako. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 °C.

I na krajnjem jugu Hrvatske promjenjivo sa sunčanim razdobljima, duljim poslijepodne. Mjestimična kiša moguća je uglavnom u unutrašnjosti. S jačanjem juga popodne more postupno sve valovitije, prognozira za HRT Izidor Pelajić.

Slijede promjenjivi dani

Idućih dana na kopnu i dalje promjenjivo: sa sunčanim razdobljima i mjestimičnom kišom, povremeno i grmljavinom, češće na zapadu, na istoku suho. Puhat će većinom umjeren jugoistočnjak. Većini danju ugodno toplo, jutarnja temperatura uglavnom iznad 10 °C.

Na Jadranu će biti razmjerno vjetrovito, puhat će jako i olujno jugo, ponajviše na srednjem i južnom dijelu. S južinom promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, a baš kao i povremeni neverini - oborine će biti češće na oblačnijem sjevernom dijelu. Temperatura zraka bez veće promjene, u blagom porastu.

Pročitajte više