još gori trava i nisko raslinje na području između Medka i Ribnika u Ličko-senjskoj županiji, požari u Istri lokalizirani

Požar koji je izbio na području između Medka i Ribnika u Ličkosenjskoj županiji danas oko 14 sati do 20 sati još nije bio ugašen, a u 18,10 sati u gašenje požara su uključena i dva canadaira.

Gori trava i nisko raslinje na površini od oko 100 hektara u miniranom području, izvijestili su večeras iz Državnog vatrogasnog operativnog centra MUP-a uz napomenu da se požar ne širi i da nema materijalne štete. Osim canadaira, u gašenju požara sudjeluju i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Gospića s dva vozila.

Tri odvojena požara u Istarskoj županiji između Buja i Mumjana u kojem je gorjela trava, nisko raslinje i bjelogorična šuma lokalizirani su do 18,30 sati. Gasitelji saniraju požarišta, a na tim su terenima određena i noćna dežurstva.

Večeras u 18,20 sati lokaliziran je i požar kod mjesta Korušci iza Kozjaka u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojem gorjela trava na površini od oko devet hektara. U gašenju požara je sudjelovalo 27 gasitelja i to iz splitske Javne vatrogasne postrojbe te iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Solina, Zagore i Jastrebarskog s ukupno 6 vozila. Nakon lokaliziranja požara, gasitelji saniraju požarište.

(Hina) xbdj/pp ymć

Pročitajte više