Još jedan incident u Savudrijskoj vali

U SAVUDRIJSKOJ vali danas je ponovno zabilježen manji incident, u kojem je, uz ostalo, hrvatska policija spriječila slovensku da se približi posadama hrvatskih ribarskih brodova, koji su ribarili na 1,6 milja južnije od crte razgraničenja, unutar hrvatskih teritorijalnih voda, potvrdio je rano popodne novinarima glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković.

Kako je objasnio, oko 10,25 sati u hrvatske teritorijalne vode u Savudrijskoj vali, milju južnije od crte razgraničenja, uplovila je slovenska ribarica.

Prema njoj se uputio hrvatski policijski patrolni čamac, koji je zapovjednika slovenske ribarice upozorio da se nalazi u hrvatskim teritorijalnim vodama.

U međuvremenu na tu je lokaciju, u blizini koje su ribarile i hrvatske ribarice, stigao i patrolni čamac slovenske policije.

Kada se slovenski patrolni čamac uputio prema hrvatskoj ribarici, hrvatski je policijski čamac presreo slovenske kolege i prepriječio im put, onemogućivši im da potjeraju hrvatske ribare iz hrvatskih teritorijalnih voda.

Potvrđujući ocjenu o incidentu slovenske policije u hrvatskim teritorijalnim vodama u Savudrijskoj vali, glasnogovornik istarske policije Pavleković podsjetio je da crta razgraničenja dijeli Savudrijsku valu na hrvatski i slovenski dio.


Pročitajte više