Još jedan srpski monstrum izbjegao doživotni zatvor jer je shizofreničan

DANIJEL JAKUPEK, 27-godišnji monstruozni ubojica iz Novih Banovaca, izbjegao je doživotni zatvor jer je shizofreničan, a sud mu je odredio tek obvezno psihijatrijsko liječenje, javlja Press Online.

Obitelji žrtava šokirane su odlukom Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici te smatraju kako je ovo za monstruma "umjesto doživotne robije, pomilovanje". Sudsko vijeće, kojim je predsjedao sudac Dejan Knežević, presudu je donijelo na osnovu liječničkog tima, koji je utvrdio kako je Jakupek u vrijeme ubojstva bio neuračunljiv, a po zakonu se "neuračunljivima ne može suditi".

Podsjetimo, Jakupek je 27. kolovoza prošle godine raskomadao svog prijatelja, 26-godišnjeg Vasilija Trbovića, i njegova petogodišnjeg nećaka Luku Opačića. Nakon brutalnog ubojstva u kadi je njihova tijela raskomadao mesarskom pilom, a dijelove je potom stavio u vrećice, koje je pobacao u septičku jamu.

Vasilijeva majka je šokirana presudom izjavila: "Dva ljudska života su izbrisana i uklonjena kao dvije žvakaće gume iz samoposluge. Gdje je tu pravda i kakva je ovo država? Bi li mu se tako sudilo da je ubio nekog od državnih dužnosnika".

Kad neurotični monstrumi šeću ulicom...

Prije nekoliko dana je 34-godišnji Branislav Pavlović iz Pančeva, koji boluje od paranoidne shizofrenije, nožem izmasakrirao svoju majku. Iako je 2002. godine sa 27 uboda nožem izmasakrirao oca, u srpnju prošle godine su liječnici zaključili kako je dovoljno zdrav da ga se iz zatvorske bolnice pusti na slobodu.

I.M.
Foto: PressOnline.co.yu

Pročitajte više