Još jedna prijava voditelju solinskog katastra: Dobio 15 tisuća kuna za lažne listove

POLICIJA je podnijela još jednu prijavu protiv Marka Pejkovića, bivšeg voditelja Ureda za katastar u Solinu. Utvrdili su, naime, da je 2006. i 2007. godine krivotvorio prijavne listove za Zemljišnik, za što je od nekoliko osoba dobio 15 tisuća kuna.

Policija je Pejkovića nedavno prijavila i za izdavanje lažnog geodetskog elaborata za parcelizaciju zemljišta, što je naplatio tri tisuće kuna.

Policija se naradila, a sud tek počinje raditi...

Policija se naradila, a ovih dana brojne prijave počeo je "formalizirati" i splitski Općinski sud. Ne bez problema, doduše. Naime, djela za koje terete Pejkovića imaju relativno kratak zastarni rok, pa su tako dva učina iz 2004. godine otišla u zastaru.

Ipak, nedavno je nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave. Neistinito je, naime, napisao da su se stranke u jednom postupku odrekle žalbe. Izrečena je uvjetna kazna, jer Pejković dosad nije osuđivan. Prijave se ne broje.

Pejković više ne radi u solinskom katastru. Kada su nezakonitosti počele izbijati na površinu, sam je otišao. Kolege su pisale peticiju da ostane na poslu.

Pročitajte više