Još se traga za dva člana posade talijanskog tegljača

Screenshot: HRT

PRONAĐENA su mrtva tri člana posade talijanskog tegljača Franco P, koji je pretprošle noći nestao u Jadranskome moru, a nastavlja se akcija traganja za još dva člana posade, izvijestilo je jučer Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

I danas se traga

HRT javlja da se još traga za dvojicom članova posade te da se još uvijek ne zna točan uzrok nesreće. Potragu s mora, ali i iz zraka, nastavljaju obalne straže Hrvatske i Italije.

Spašen samo zapovjednik

Na talijanskom tegljaču bilo je šest članova posade, a spašen je zapovjednik broda.

"Franco P u teglju je imao pomoćni objekt 'AD3', na kojem se nalazilo 12 osoba, koje nisu bile ugrožene, a akciju zbrinjavanja teglenice preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Roma", navodi se u priopćenju.

U akciju traganja i spašavanja bili su uključeni hrvatska i talijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova Split te pet brodova koji su bili u blizini - jahta Anna, teretni brod Comanche, tegljač Paul te tankeri Astrea i Crown 2.

Potraga se nastavlja zrakoplovom i brodom Obalne straže Talijanske Republike te brodom Danče Lučke kapetanije Dubrovnik. Brod Omiš Obalne straže Republike Hrvatske na putu je prema području na kojem traje potraga.

Inače, kako je prije izvijestio MORH, u potragu za nestalim članovima posade talijanskog tegljača uključio se, uz obalni ophodni brod OOB-31 Omiš, i zrakoplov Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva Pilatus PC-9M.

Pročitajte više

 

Pročitajte više