Još uvijek nema ni traga dvojici Karlovčana koji su ispali iz čamca na Korani

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

OD JUTARNJIH sati nastavljena je intenzivna potraga za dvojicom Karlovčana, kojima se nakon jučerašnjeg prevrtanja čamca na Turanjskom slapu, na ušću Mrežnice u Koranu, gubi svaki trag.

>> Karlovčani jutros nestali na Korani, pali su s čamca. Nema im traga

Dvojica za kojima se traga u čamcu su bili s trećim prijateljem koji se spasio i isplivao iz rijeke nakon što ih je poklopio val nabujale rijeke. Njihov čamac popodne je pronađen u Brođanima, mjestu na rijeci Kupi. 

Kako pričaju njihovi prijatelji, trojac je krenuo s Gaze. Opisuju ih kao ljude redom vične rijekama i čamcima i s puno iskustva, doznaje Radio Mrežnica.

Kad su stigli do Turnja, oko 11:20, čamac im se prevrnuo na slapu. U Koranu su pali blizu mosta, nedaleko od mjesta gdje se Mrežnica ulijeva u nju. Jedan je vrlo brzo uspio isplivati i spasiti se.

Druga dvojica su nestala u rijeci. Vrlo brzo angažirane su sve raspoložive snage, od policije i HGSS-a te vatrogasaca, a iz zraka su pomagali dronovi. Iako je potraga trajala više sati, bila je bezuspješna i dolaskom mraka je prekinuta. 

Od jutarnjih sati nastavlja se intenzivna potraga za dvojicom muškaraca, kojima se nakon jučerašnjeg prevrtanja čamca na Turanjskom slapu, gubi trag.

Objavljuje HGSS Stanica KarlovacNedjelja, 18. listopada 2020.

Pročelnik Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Karlovcu Ivica Šlat rekao je Hini da je uz vatrogasce i policiju potragu na vodi i dronovima iz zraka obavljalo njihovih osam članova, ali da uspjeha nije bilo te se potraga u subotu pred mrak završila.

Karlovačke rijeke ovih su dana nabujale. Snažna i brza Korana odnijela je čamac dalje, a kasnije popodne oko 16 sati pronađen je u mjestu Brođani, gotovo 15 kilometara od mjesta na kojem se prevrnuo.

 

Pročitajte više