Josef Fritzl plaćao prostitutkama za sadistički seks u podrumu

AUSTRIJSKI monstrum Josef Fritzl u podrum sličan onome u vlastitoj kući, na zasad nepoznatoj lokaciji, dovodio je prostitutke i plaćao im za sado-mazo seks.

Jedna od prostitutki je kazala kako ju je redovito vezao u podzemnoj sobici nalik onoj gdje je skrivao svoju drugu obitelj, otkriva Sun. Tvrdi da ju je tijekom seksa Fritzl udarao i naređivao da ga zove učiteljem. "Mnogo puta me je angažirao i ne možete zamisliti koliko je bolestan. Izabrao me je, jer je volio mlade djevojke koje je mogao podčiniti", tvrdi ova 36-godišnja prostitutka koja tijekom seansi s Fritzlom nije smjela progovoriti ni riječi.

Zalazio u bordel gdje je stalni gost bio i Adolf Hitler

"Zlo mi je kad pomislim da je nekoliko kilometara dalje, na sličnom mjestu zlostavljao svoju obitelj", kazala je. Jednom ga je upitala za obitelj, međutim Fritzl je kazao da nema nikoga. Prostitutka, koja je željela ostati anonimna, radi u bordelu Vila Ostende udaljenom petnaestak kilometara od kuće strave Josefa Fritzla. Zanimljivo je da je u taj bordel, nekoć davno, često zalazio i Adolf Hitler.

No, njegov sunarodnjak, Josef Fritzl počeo je tamo zalaziti 1970. godine, a zbog njegovih sadističkih zahtjeva, neke prostitutke odbile su se ponovno seksati s njim. Barmen u bordelu tvrdi da je Fritzl bio poznat po tome što je volio nanositi bol, a od nekih djevojaka je zahtijevao da glume mrtvaca.

Austrijska vlada plaća zaostali dječji doplatak

Stotine tisuće eura slijeva se u posebni fond koji je osnovan za Elisabeth Fritzl i njenu djecu rođenu u incestu. Novčanim prilozima se pridružila i austrijska vlada koja je odlučila Elisabeth Fritzl isplatiti najmanje 47 tisuća eura, koliko su joj ostali dužni za neisplaćeni dječji doplatak.

"Donirat ću novac, jer želim da djeca koja su proživjela cijeli život u tamnici znaju da više nisu sami", izjavio je predsjednik stranke BZOE Peter Westenhaler. Austrijske slavne osobe i mediji pokrenuli su akciju kojom pozivaju građane na donaciju. Naime, troškovi liječenja članova obitelji Fritzl će vjerojatno prijeći milijun eura, piše Daily Mail.

"Terapija trenutno uključuje ekipu od 20 stručnjaka i njihova rehabilitacije će trajati najmanje osam godina", izjavio je glasnogovornik agencije za pomoć koja se bavila i s Nataschom Kampusch. Budući da nijedno dijete iz podruma nije išlo u školu, bit će potreban novac i za njihovo obrazovanje.

"Smatramo da svakom od njih trebamo pristupiti na drugačiji način jer su njihove patnje bile različite", kazao je predstojnik klinike Berthold Kepplinger. Između ostalih, novac za Fritzlove donirali su: Natascha Kampusch, desničar Joerg Haider te  izbornik austrijske nogometne reprezentacije Josef Hickersberger.

Zanimljivo je i to da je Fritzlov odvjetnik, Rudolf Mayer primio prijetnje smrću od engleskih navijača koji planiraju doći na Euro 2008.

J.M.
Foto: AFP

Pročitajte više