Josip Galinec: Nema političke volje za rješavanje mog slučaja

NI GODINU dana nakon brutalnog premlaćivanja prvog čovjeka Industrogradnje, Josipa Galinca policija nije uhitila ni izvršitelje, ni nalogodavce. Prema riječima samoga Galinca, za dovršenje njegova slučaja nema političke volje, a i neke političke institucije opstruiraju obradu.

"Prema mojim saznanjima policija je svoj dio posla dovršila, ali daljnji rad s tim slučajem zapinje u nekim drugim državnim institucijama, koje bi trebale sve finalizirati i krivce dovesti pred sud. Nikako ne mogu okriviti policiju za sporost, jer koliko znam oni su svoj posao dobro obavili. No, da bi se moj slučaj kao i nekoliko sličnih napada do kraja procesuirali, nedostaje politička volja", prenosi Novi list Galinčeve riječi.

Državno odvjetništvo koči razrješenje slučaja

Nezadovoljstvo prvoga čovjeka Industrogradnje ponajprije se odnosi na Državno odvjetništvo, iako to Galinec nije javno izgovorio. Međutim, procedura u ovakvim slučajevima je takva da sve kriminalističke obrade nakon policijskog djela posla prosljeđuju se nadležnom odvjetništvu, koje mora pokrenuti sudski istražni postupak, podignuti optužnicu ili odbaciti prijavu.

Istovremeno, iz policije javljaju da se "kontinuirano provode izvidi o čijim rezultatima će javnost biti pravovremeno obaviještena", što je birokratizirana izjava iz koje se malo što može zaključiti.

Podsjetimo, 17.rujna 2008. godine je nepoznati napadač na parkiralištu iza zgrade Ministarstva gospodarstva u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, napao Josipa Galinca i pretukao ga metalnom palicom.

Pročitajte više