Jedan od osnivača Domovinskog pokreta napustio Škoru

Screenshot: HRT

JOSIP Jović, bivši glavni urednik Slobodne Dalmacije, napušta Domovinski pokret. Jović je bio na osnivačkoj skupštini i bio je jedan od članova Domovinskog odbora. Bio je, ukratko, jedan od osnivača i glavnih Škorinih suradnika.

Jović kaže da mu nije žao što se priključio Domovinskom pokretu pred kojim je, kako kaže, vrijeme profiliranja.

No nije zadovoljan svojim statusom u stranci. Škoro mu se nije ni javio kad je Jović odlučio otići.

"Nisam dočekao nikakvu reakciju s njegove strane. Ni 'žao nam je' ni 'hvala ti'", kaže Jović u Slobodnoj Dalmaciji.

"Nisu bili sasvim korektni prema meni. Sudjelovao sam u pisanju programa, pisao kolumnu na službenoj stranici DP-a, nastupao u medijima, hodao po terenu, istina bježeći iz prvih redova jer su me uvijek živcirale glave sljedbenika koje vire iza velikog šefa. Obećavali su mi da ću biti nositelj liste u 10. izbornoj jedinici, koja je moja prirodna sredina.

A onda su nahrupili oni iz raznih strančica i tzv. nezavisni s jedinom idejom "osvojiti mandat" i mene su jednostavno izgurali, deložirali u 9. jedinicu. Nevoljko sam pristao. Nisam trebao to prihvatiti, a nisu me zapravo ni pitali. No, ušao sam u vodu i morao sam zaplivati. Slično su prošli i neki drugi osnivači DP-a. Samo je dvoje od njih nosilo liste. Ali da me krivo ne shvatite, nisam zbog toga napustio Domovinski pokret. Rekao sam već zbog čega sam to učinio", kaže Jović.

"Škorinu pokretu pristupio sam jer me iritira to što su svi oni koji žele govoriti narodnim jezikom označeni kao populisti, nacionalisti, čak fašisti. Nisam se nudio, on me je pozvao. A nakon što je završio izborni ciklus povukao sam se jer nisam političar koji računa na karijeru, a i kasno mi je za to", rekao je Jović.

Pročitajte više