Josip N. Krznarić iz Udruge "Bokci" predstavio svoj program na HTV-u

Neovisni kandidat u 1. izbornoj jedinici, Josip Nevenko Krznarić, inače predsjednik udruge "Zagrebački bokci", predstavio je večeras na HTVu svoj izborni program, u kojem se, uz ostalo, zalaže da se nizom manjih javnih radova pomogne Zagrepčanima koji su se našli u socijalnim teškoćama i siromaštvu. L

"Zajedno s nama živi veći broj ljudi kojima je i mala pomoć u hrani, odjeći, namještaju, ogrjevu dobro došla, a kroz aktivnosti naše udruge 'Bokci' uvjerili smo se da je još važnije te ljude aktivirati u akcijama prikupljanja pomoći od donatora, i distribuirati je onda onima kojim je najpotrebnija", rekao je Krznarić.

Naglasio je da težak socijalni položaj ljude gura na društvenu marginu, i da je zato važno stvoriti im priliku za integraciju u društvo.

"Želimo da svatko ima mogućnost da svojim radom popravi svoj položaj, a ne da sve one koji žive sa socijalnim hendikepom guramo u pasivu", dodao je.

Krznarić se zbog toga u svome programu zalaže da se stvori sustav neke vrste malih javnih radova na kojima bi se angažirali oni koji žive u socijalnim poteškoćama, kako bi dobili priliku da ih prebrode.

Smatra da bi se takvi javni radovi mogli organizirati u Zagrebu, primjerice tijekom izgradnje spalionice otpada, Domovinskog mosta, novih prometnica, na održavanju javnih površina, kao i u akcijama uništavanja ambrozije.

Istaknuo je da su se, u protekle dvije godine djelovanja udruge "Bokci", takvi mali javni radovi pokazali korisnima.

(Hina) daju sp

Pročitajte više