Josipović ide u SAD, ali neće se susresti s Obamom



"PREDSJEDNIK Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović boravit će od 30. travnja do 4. svibnja u posjetu Sjedinjenim Američkim Državama", priopćeno je iz Josipovićevog ureda.

Josipović posjet započet će u Chicagu, gdje će se predsjednik susresti s predstavnicima hrvatske zajednice i održati predavanje  u Vijeću za globalne odnose, jednom od najutjecajnijih foruma za međunarodne odnose  u SAD-u, na temu: "Pomirenje i kaznena odgovornost za ratne zločine". U Chicagu je predviđen i susret sa studentima Sveučilišta DePaul, kao i s uglednim ličnostima javnog života Chicaga.

U utorak 3. svibnja Josipović će održati sastanke s s Josephom Bidenom, potpredsjednikom SAD-a, te s Hillary Clinton, državnom tajnicom SAD-a. Na Capitol Hillu predsjednik Josipović susrest će se s čelnicima Hrvatskog kongresnog kluba.

Tijekom posjeta Washingtonu predsjednik Josipović prisustvovat će dodjeli nagrada Atlantskog vijeća  SAD-a i održati predavanje u German Marshall Fundu.  Predsjednikov boravak u Sjedinjenim Američkim Državama završit će polaganjem vijenca na Nacionalnom groblju Arlington i posjetom Muzeju spomena na holokaust.                                      

Pročitajte više