Josipović ležeran u posjetu Crnoj Gori: Otkopčane košulje bez kravate

HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović drugog dana svojeg službenog posjeta Crnoj Gori boravi u Kotoru, gdje se sastao s predstavnicima tamošnje zajednice Hrvata.

Posjet Kotoru i susret s tamošnjim Hrvatima, a potom i razgledanje kotorskih znamenitosti hrvatski je predsjednik, u pratnji domaćina Filipa Vujanovića, odradio u nešto ležernijem izdanju, u košulji kratkih rukava, bez kravate i sakoa. Josipović je razgovarao sa svojim domaćinima o položaju Hrvata u Crnoj Gori te pokazao veliko zanimanje za starine koje je razgledao.

Josipović je jučer na Cetinju razgovarao s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, s kojim je dogovorio da obje države što je moguće prije potpišu zajednički sporazum o izručivanju osoba osumnjičenih za korupciju i organizirani kriminal. Sastao se potom i s premijerom Milom Đukanovićem i ostalim visokim crnogorskim dužnosnicima.

"Prošlo je vrijeme kada su kriminalci bili bolje organizirani od države", upozorio je tom prilikom hrvatski predsjednik, koji je naglasio da su ideju o zajedničkoj borbi protiv organiziranoga kriminala u regiji prihvatile sve zemlje te je na putu međusobno potpisivanje takvih sporazuma između svih zemalja na ovim prostorima.

Jedan od prvih takvih sporazuma, Sporazum o međusobnom izručivanju svojih državljana okrivljenih i osuđenih za organizirani kriminal i korupciju, u utorak su u Somboru potpisali hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović i njegova srpska kolegica Snežana Malović.

Pročitajte više