Josipović razbio urednika Tanjuga u stolnom nogometu i obećao revanš u Beogradu

NAKON intervjua za agenciju Tanjug, novoizabrani hrvatski predsjednik odigrao je partiju stolnog tenisa s urednikom te nacionalne agencije. Iako je prije početka igre konstatirano da rezultat nije bitan, Josipović je razbio urednika Tanjuga Uroša Pipera s 5:2, uz dogovor da se revanš održi u Beogradu.

Josipović je poznat kao pasionirani igrač stolnog nogometa, a stol za tu igru imao je i cijelo vrijeme trajanja kampanje za izbor predsjednika. Meč između Josipovića i Pipera tako je i odigran u prostorijama iz kojih je vođena Josipovićeva kampanja uoči predsjedničkih izbora.

Kosovo ne smije biti mjera dobrih odnosa Hrvatske i Srbije

Josipović je za Tanjug istaknuo kako je trend hrvatsko-srpskih odnosa apsolutno pozitivan unatoč uzletima i padovima. A pod padovima sigurno je mislio i na burne reakcije koje je u Srbiji, ali i cijeloj regiji izazvala izjava predsjednika Mesića da bi u slučaju odcjepljenja BiH primijenio vojnu silu. Josipović je za Tanjug kazao kako ne želi komentirati usputne i neformalne izjave te naglasio kako za njega u rješavanju problema ne postoje vojne opcije već samo razgovori, dogovori i pravedna rješenja.

Govoreći o problemu Kosova, Josipović je kazao kako smatra da se kotač povijesti ne može vratiti unatrag te da je Srbija izgubila Kosovo puno prije njegovog formalnog osamostaljenja. "Razumijem probleme koje Srbija, s obzirom na povijest, ima zbog toga, ali to nije problem Hrvatske. Ona se ne treba miješati u te odnose i mjera dobrih odnosa Hrvatske i Srbije ne treba biti Kosovo", dodao je Josipović.

Pročitajte više