Josipović: Sa Srbijom se oko nekih pitanja nikada nećemo dogovoriti

PREDSJEDNIK Ivo Josipović očekuje da će se pitanja duga Ljubljanske banke i nuklearke Krško sa Slovenijom lakše riješiti, nakon dogovora o granici.

"Otvorena pitanja vezana uz dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama i nuklearku Krško lakše će se riješiti nakon što su se hrvatska i slovenska vlada dogovorile o arbitražnom sporazumu za granicu", kazao je Josipović te dodao kako ova generacija političara mora riješiti otvorena pitanja koja se tiču regije, piše ljubljanski list Dnevnik.

I dalje traži objavu Registra branitelja

Josipović se osvrnuo i na odnose Hrvatske sa Srbijom te na neformalnu kavu sa Tadićem u Opatiji. "Naša je poruka bila da smo spremni razgovarati o svim pitanjima, ma kako teška ona bila, te da je više stvari koje nas povezuju od onih koje nas dijele. O nekim pitanjima možda nikad nećemo postići zajednički jezik, ali to ne smije biti razlog da ne prevladamo razlike kod drugih pitanja", kazao je Josipović.

Smatra kako je počeo prevladavati teškoće u komuniciranju sa hrvatskom Vladom koje je imao na početku mandata. Još jednom je ponovio da će tražiti objavu Registra branitelja.

Pročitajte više