Jovanović: Dignitet sabora je spašen, HDZ neće imati politički dernek

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik SDP-a Željko Jovanović poručio je danas kako je pritisak političke oporbe uz značajnu podršku medija spriječio "srozavanje digniteta Sabora, kojeg je HDZ želio iznajmiti stranci za njihov politički dernek". 

"To je bio još jedan u nizu poteza koji ruše povjerenje u demokratske institucije pa se došlo do toga da ispitivanja javnosti pokazuju nikad manje povjerenje u Sabor, Vladu i pravosuđe u cjelini", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

"Svakim potezom, tvrdi SDP-ovac, aktualna Vlada i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ruše povjerenje građana u institucije i zato se odlazi u inozemstvo. Zbog toga je potrebno u što većem broju izlaziti na izbore", ustvrdio je.

Ocijenio je i da prekidom rada sabora u trajanju od dva tjedna vladajući izbjegavaju raspravu o predloženim SDP-ovim izmjenama zakona o izboru predsjednika Republike.

"Njima se željelo utvrditi da birački odbori budu višestranački, što je posebno važno u manjim sredinama gdje HDZ ima potpunu kontrolu i mogućnost manipuliranja na glasačkim mjestima te da svaki glasač potpisom potvrdi primitak glasačkog listića, također u svrhu smanjenja mogućnosti manipulacije", kazao je Jovanović.

Pročitajte više