Jozo Brkić na sudu: Imam skromna primanja, opterećen sam kreditima, molim blagost

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

JOZO BRKIĆ, brat bivšeg potpredsjednika sabora Milijana Brkića, završio je na sudu. Prije dvije godine nije dostavio podatke o vozilu kojim je počinio prekršaj 2019. godine. Rok za predaju podataka bio je dva tjedna, ali pošto to nije učinio, pokrenut je prekršajni postupak, a Brkić je priznao svoju krivnju. Općinski prekršajni sud ga je oslobodio optužbi, a ovako opravdava svoju odluku. 

"Okrivljenik Jozo Brkić je u svojoj obrani iskazao da u cijelosti priznaje djelo prekršaja opisano u obaveznom nalogu Gradskog ureda. Navedeni prekršaj nije počinio iz obijesti i bahatosti već je u predmetno vrijeme imao obiteljsku situaciju radi koje je naprosto zaboravio dostaviti navedene podatke tužitelju", stoji u priopćenju suda. 

Sve će se platiti iz proračuna

Nastavlja se u priopćenju da je svjestan počinjenja prekršaja, ali moli sud da u obzir uzme činjenicu da je skromnih primanja, opterećenih kreditom. Nije sklon činjenju ovakvih ili sličnih prekršaja. Moli sud za razumijevanje i blagost budući da smatra da mu je za navedeni prekršaj izrečena prerigorozna i previsoka novčana kazna. "Čvrsto je odlučan ne činiti ovakve prekršaje ubuduće", stoji u priopćenju suda. 

Ističe se da je tijekom postupka utvrđeno da je vlasnik vozila bila jedna druga tvrtka, a u vrijeme prekršaja bilo je na korištenju kod njegove tvrtke i sutkinja je donijela odluku da Brkića treba osloboditi optužbe. Treba istaknuti kako troškovi ovog prekršajnog postupka padaju na teret proračunskih sredstava jer je okrivljenik oslobođen od optužbe.

Pročitajte više