Jučerašnja zapljena marihuane najveća dosad

NA GRANIČNOM prijelazu Karasovići djelatnici Carinske uprave otkrili su jučer 705 kilograma marihuane, što je do sada najveća zaplijenjena količina te droge u Hrvatskoj, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u PU dubrovačko-neretvanskoj.

Prošle je godine u Hrvatskoj zaplijenjeno ukupno 428 kilograma marihuane, rečeno je na konferenciji.

Vrijednost jučer zaplijenjene količine na ilegalnom narkotržištu iznosi oko 1,3 milijuna kuna, rekao je Ivan Kukrika, glasnogovornik PU.

Droga je pronađena tijekom rutinske kontrole vozila, kada je otkriven dvostruki krov na vozilu, u kojem su bile plastične vrećice s marihuanom. Nađeno je 667 paketa i 53 vakumirane vrećice.

Vozači A.B. (39) i A.B. (37), obojica talijanski državljani, privedeni su u policijsku postaju Gruda, gdje se nad njima provodi kriminalistička istraga.

Droga je nabavljena u Albaniji, a teretno vozilo, u kojem se nalazila, stiglo je na granični prijelaz Karasovići iz smjera Crne Gore.

Putem Interpola u istragu su uključene i policije Albanije, Srbije i Crne Gore te Italije, jer se sumnja da je riječ o većem krijumčarskom lancu.

Pročitajte više